Image result for priceDet finns några fördela att vinna en turnering eller tävling. Några av dem är att du som vinnare får coola och snygga vinster, men det viktigaste är ju naturligtvis äran.

Priserna som vinnaren och de andra på pallen får kan vara av olika de slag. I de stora tävlingarna kan det röra sig om mycket fina priser för de som hamnar på och särskilt för den som hamnar överst på pallen.

Olika priser

Vid större arrangemang så är det oftast att det delas ut pokaler och troféer av olika storlekar och till de som står på prispallen.

Ju högre upp du är på pallen ju större pokal och trofé får du, ibland kan det också vara så att vinnaren vinner pengar.

Annars i motorsporter brukar även vinnare få en flaska champagne som öppnas för att sedan spruta ner all runt omkring prispallen. Men det är bara i de större motorsammanhangen det är så.

I rallykart eller andra mindre motorsporter kan det vara andra typer av priser som vinnaren och de andra på pallen kan få. Bland det snyggaste och coolaste är att om de på pallen får någon produkt med ett häftigt och fränt tryck på.

Då kan det vara exempelvis fräck keps eller tröja med tryck och där en stor motorsport stjärna har skrivit sin autograf eller liknande på.

Andra typer av priser

Några andra priser kanske inte är så roliga att få efter en hård kamp på banan, då de på pallen är smutsiga och svettiga efter all rallykartkörning.

Exempel på dåliga eller mindre häftiga priser är att få en hink med bilvård grejor från ett lokalt företag eller något presentkort till något sponsorföretag är speciellt intressant. För alla som hamnar på pallen är det en ära och du känner dig som världens bästa förare just vid de tillfället, då kan man tycka att priserna borde spegla det också!