När det är snabba motorsporter är det extremt viktigt att förarna har kläder bra och säkra kläder när de till exempel kör rallykart. Dels ska kläderna vara säkra om olyckan är fram, men också slittåliga då det är en mycket fysiskt sport.

Fysisk på så vis att föraren hoppar ut och in i rallykarten ofta, samt att miljön är sådan att vanliga kläder oftast tar stryk. Sedan är det alltid extra coolt ha kläder med tryck, för att känna sig extra speciell, finns en uppsjö av sådan ute på klädmarknaden.

Related imagePersonlig utrustning

I en förare i rallykarts personliga utrustning ingår en overall, handskar, skor, stödkrage, flamsäkra plagg, skyddsglasögon och det viktigaste som är hjälmen.

  • Overall – Det ska vara en godkänd för rally och vara flamsäker.
  • Handskar – Du kan hitta olika typer av handskar, du hittar ett par som passar dig. Det är viktigt att handsken skyddar hela handen och för att sedan går omlott över ärmen på overallen.
  • Skor – Dessa ska vara med högt skaft och måste täcka anklarna.
  • Stödkrage – Kragen förhindrar att du som förare får några whiplashskador. Det är viktigt att den sitter bekvämt och inte för löst.
  • Balaklava – Är den hätta som förarna bär under hjälmen och den ska skydda ansikte och huvud. Den ska vara flamsäker.
  • Skyddsglasögon – Det är viktigt att skydda ögonen, typ sådan som används i morotcross.
  • Hjälm – Hjälmen är den viktigaste skyddsutrustningen som du har. Den är viktigt att den passar ordentligt och den ska sitta tight. Använd gärna en integralhjälm, för då skyddas tänderna också.

Alla utrustning är okej att köpa begagnat, utom hjälmen. En hjälm får INTE vara begagnad och blivit buren av någon annan. Detta tack vare att dels vet du inte om hjälmen har varit med om en olycka eller inte (finns inga garantier) och en hjälm formar sig efter föraren. Vilket gör att den blir individuell!