Rallykart kan sammanfattas med att det i princip är gokart som körs offroad. För bilarna är små och har fyra hjul i hörnen och är mycket snabba (ca 100 km/h), precis som en gokart.

En perfekt motorsport för barn och ungdomar som vill ha lite fart och gillar bil- och motorcykelsporter. Redan som nioåring går det att börja tävla i denna snabba motorsport, eftersom den har en mycket hög säkerhet.

Rallykart banor

Rallykart körs oftast på banor som är tilltänkta för rallycross, speedwRelated imageay och folkrace från början.

För det är meningen att det ska finnas många backar, kurvor och gupp. Dessa saker gör att rallykart är en tjusning att köra och kräver att föraren är skicklig och har en bra körteknik.

Rallykart en inkörsport

Det tillhör inte till ovanligheten att rallykart är inkörsporten till andra snabba motorsporter, som exempelvis rallycross och rally.

För principerna är detsamma i dessa sporter, att komma så snabbt som möjligt runt banorna, sladda, ta kurvorna rätt med mera. Skillnaden på rallykart och de andra sporterna är att bilarna är betydligt snabbare och har kraftigare motor, men framför allt dyrare. Vilket rallykart inte behöver vara!

Slutsats

Att köra rallykart är inte bara spännande och en snabb motorsport, utan det är ett bra och säkert sätt att börja ägna sig åt en sport som går riktigt fort. Med tanke på att den höga säkerheten som förare har när de kör.

Rallykart är kul och rolig för att det händer något när du kör på de olika banorna tack vara alla backar, gupp och kurvor, då du kan sladda genom så att gruset yr.

Sporten är publikvänlig också då heaten är korta och det händerna något hela tiden. Det är bara att konstatera att rallykart är gokart fast offroad och det är en motorsport som händelserik och kan vara inkörsporten till andra snabba motorsporter.